
Maandagavond was een bijzondere avond voor wie houdt van verfijnde gastronomie. Op uitnodiging van Oceania Cruises, in samenwerking met Footprints Luxury Cruises, verzamelden een select gezelschap van reisprofessionals voor de avondreceptie en het gala-diner dat naadloos aansloot bij de lancering van de nieuwe Gault&Millau Belux Gids 2026.
Voor een enthousiast publiek van meer dan 2.000 restauranthouders, journalisten en partners presenteerde Gault&Millau haar 23ᵉ editie, met meer dan 1.340 adressen, 154 nieuwkomers en 166 stijgers. De avond werd afgesloten met een gastronomisch diner van uitzonderlijk niveau, verzorgd door de winnaars van de Gault&Millau Awards. De amuses en vijf gangen waren een ode aan vakmanschap, creativiteit en verfijning – waarden die Oceania Cruises als geen ander begrijpt en uitdraagt.
Marcel Von Rotz, Regional Sales Director van Oceania Cruises, verwelkomde de gasten persoonlijk. Voor de rederij, die zich met trots profileert als wereldleider in culinaire en bestemmingsgerichte cruises, was dit evenement de perfecte gelegenheid om haar samenwerking met Gault&Millau in de kijker te zetten. Oceania Cruises is immers de enige rederij in de Benelux met een exclusief partnerschap met de prestigieuze Franse restaurantgids. Een samenwerking die tot stand kwam dankzij Jan Van Durme van Footprints Luxury Cruises, en die intussen symbool staat voor het gedeelde streven naar topkwaliteit.
Tijdens het event reikte Oceania Cruises bovendien de prijs uit voor Jonge Chef van het Jaar (Wallonië) aan Basile De Wulf van Basile Cuisine Gourmande in Perwez – een mooi eerbetoon aan jong talent en aan de toekomst van de haute cuisine. Daarnaast werden Kevin Graf van restaurant De Bakermat in Ninove (Vlaanderen) en David-Alexandre Bruno van restaurant Quartz in Brussel (Brussels Gewest) bekroond als Jonge Chefs van het Jaar. De titel van Chef van het Jaar 2026 ging naar Karen Torosyan van restaurant Bozar in Brussel.
Het partnerschap tussen Gault&Millau en Oceania Cruises is meer dan een marketinginitiatief; het is een inhoudelijke kruisbestuiving tussen de wereld van fine dining en die van luxe reizen. Aan boord van de schepen van Oceania wordt ‘The Finest Cuisine at Sea’® niet als slogan gebruikt, maar als dagelijkse realiteit. Met een verhouding van één chef-kok per tien gasten, aparte keukens per restaurant en de grootste opslagruimte voor verse ingrediënten op zee, biedt Oceania Cruises een gastronomische ervaring die zich kan meten met de beste restaurants aan land.
Wie ooit dineerde aan boord van een Oceania-schip, weet dat hier dezelfde aandacht voor detail, terroir en authenticiteit heerst als in de beste keukens van Europa. De avond van maandag was daarvan het bewijs: een viering van smaak, stijl en de kunst van het reizen.

Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.