
Het Garantiefonds Reizen is verhuisd naar gloednieuwe kantoren, en dat werd in beperkte kring even gevierd. In zijn welkomstwoordje benadrukte General Manager Mark De Vriendt hoe het GFG steeds meer belang hecht aan de “work life” balance van hun medewerkers. Dat vertaalt zich niet alleen in grote ruimtes met veel lichtinval – het contrast met de vrij sombere bureaus aan de Metrologielaan kon moeilijk groter zijn – maar ook in de keuze van de geografische locatie: de werknemers zijn er over het algemeen op vooruit gegaan qua bereikbaarheid in woon-werkverkeer. Niet onbelangrijk, voor een verzekeringsmaatschappij waarbij de dossier- en sectorkennis van het team erg belangrijk zijn.
De aankoop vermindert op termijn ook de huisvestingskost van het GFG, en wordt met goedkeurend oog bekeken door de diensten van de Nationale Bank. Bestuurder Erik van Hoornyck vermeldde ook even dat hij ervan uitging dat het GFG wat hem betreft met deze nieuwe kantoren voor minstens twintig jaar gebeiteld zit – iets wat een deel van de aanwezigen deed nadenken over het feit of ze dat nog zouden meemaken. Maar dit terzijde.
Mark De Vriendt, discreet zoals altijd, wou niet te veel details kwijt over de financiële weerbaarheid van de sector op dit moment, maar liet wel tussen neus en lippen vallen dat hij over het algemeen positief verrast is over de robuustheid van de bedrijven en de stevige balansen die de grote meerderheid van de leden aan het opbouwen zijn.
In de marge van de walking lunch vernamen wij ook dat er vanwege ECTAA (De Europese belangenvereniging voor reisorganisatoren en reisagenten) een initiatief in de maak is om te reageren op de geplande initiatieven vanwege Europa rond de Package Travel Directive. Vandaag liggen er immers voorstellen op tafel, die nog vele stappen verder gaan in de zogenaamde bescherming van de consument – zonder rekening te houden met de specifieke kenmerken van de reisindustrie – onder andere op vlak van voorschotten en verdere strengere eisen rond insolventie.
Het nieuwe adres van GFG is: Kalkoven 5 – 1820 Steenokkerzeel. Vanuit de kantoren van TravMagazine in Vilvoorde kunnen we bijna binnenkijken bij onze nieuwe regionale buren. Niet dat we dat ooit zouden doen, uiteraard.