
Turisme Comunitat Valenciana en de Confederatie van Horeca Ondernemers van de regio Valencia (CONHOSTUR) vieren op 13 juni in Brussel een evenement om de regio Valencia als bestemming te promoten. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Spaanse Dienst voor Toerisme in Brussel en zal worden bijgewoond door de Ambassadeur van Spanje in België, Albert Antón Cortés. Het is bestemd voor actoren van de Belgische markt, reisbureaus, touroperators, de algemene en gespecialiseerde media, met als doel de regio Valencia en haar gastronomische aanbod in de kijker te zetten op Wereld Tapas Dag.
Het evenement wordt gehouden in de gastronomische ruimte Excellis in aanwezigheid van gerenommeerde Michelin-koks uit de regio, waaronder Susi Díaz (1 Michelinster – 2 Repsol zonnen, Restaurant La Finca, Elche), Raúl Resino (1 ster – 2 Repsol zonnen, Restaurant Raúl Resino, Castellón) en Germán Carrizo en Carito Lourenço (1 ster – 1 Repsol zon, Restaurant Fierro, Valencia).
De chef-koks zullen tijdens het evenement worden bijgestaan door de sommelier Manuela Romeralo, winnares van de prijs voor beste sommelier van de Internationale Academie voor Gastronomie en één van de meest gerenommeerde sommeliers in de Spaanse horeca, die een selectie wijnen uit de verschillende herkomstbenamingen van de regio Valencia zal meebrengen. De degustatie zal worden bijgewoond door de winnaar van de wedstrijd Beste Tapa van de regio Valencia 2023, de chef-kok Toni Cano, eigenaar van het restaurant Casa Toni in Paterna, Valencia, die de tapa L’Esmorzaret zal presenteren: Bonenworst met aïoli van bloedworst, pekelgehakt en paprikamousse.
De chef-koks zullen een live demonstratie geven van het beste van de Valenciaanse gastronomie in de vorm van tapas, waarbij de aanwezigen de volgende gastronomische gerechten zullen kunnen proeven:
Susi Diaz, 1 Michelinster – Restaurant La Finca, Elche.
“Aardappelcrème met zomertruffels”
“Gestoomde wijting met warme gazpacho”
Raúl Resino, 1 Michelinster – Restaurant Raúl Resino, Castellón.
“Crème van langoustine met citroengras, bulgur en pieterman vis”
“Gemarineerde makreel met paarse uiencrème”
Germán Carrizo, 1 Michelinster – Restaurant Fierro, Valencia.
“Smeuïge rijst met eend, seizoensgebonden champignons en gerookte groenten met rozemarijn”
Carito Lourenço, 1 Michelinster – Restaurant Fierro, Valencia zal instaan voor de bereiding van de volgende desserts. “Verloren brood van horchata, fartons (typische brioche uit Valencia) en tijgernoten en Cremaet uit Valencia : koffieroom, citroenkaramel en rumgelei”.
De regio Valencia is een bevoorrechte bestemming dankzij haar landschap, haar erfgoed en haar culinaire kennis en rijkdom die haar tot één van de paradijzen van de Middellandse Zee maken.
Meer informatie: https://wereldtapasdag2023brussel.com/