
Wie aan Aruba denkt komt al gauw uit op de mooiste stranden, het perfecte klimaat en de vriendelijkste locals. Wist je dat het One happy island ook een paradijs is voor fijnproevers? Met een ongelooflijk veelzijdig culinair landschap met veel fine dining restaurants, waaronder 9 chefs table restaurants, eet je op het eiland de sterren van de hemel en beleef je culinaire hoogstandjes waar je nog lang van nageniet. Wij tippen hieronder vier niet te missen chefs table restaurants voor een exclusieve gastronomische ontdekkingsreis in paradijselijke sferen.
Infini
Urvin Croes is een van de bekendste topchefs op Aruba en behoort tot de fine fleur van de Arubaanse gastronomie. Na veel ervaring te hebben opgedaan in Europese Michelinsterrenrestaurants, bestiert hij nu een van de beste chefs table restaurants op het eiland, Infini. Infini betekent onbeperkte mogelijkheden en dat proef je terug in elk gerecht. Het restaurant heeft per avond plek voor 12 gasten en serveert traditionele gerechten in een modern, verfijnd jasje met veelal lokaal geproduceerde ingrediënten.

Koal
Koal is gehuisvest in een schitterend monumentaal pand, voorheen bekend als ‘Botica’ en ‘El Mercado’ en zodra je het restaurant binnenstapt, weet je dat je een hele bijzondere avond tegemoet gaat. Koal wordt gerund door twee jonge, getalenteerde topchefs, de Arubaanse chef Albert Raven en de Nederlandse chef Tom Rensen. Bij Koal genieten per avond 16 gasten in een ongedwongen omgeving van verfijnde gerechten doorspekt met Caribische, Mediterrane en Europese smaken.


Ever
Ever is vernoemd naar chef-kok en eigenaar Ever de Peña. Het restaurant biedt naar eigen zeggen een ‘freestyle’ dineerervaring waarbij de nadruk op vis, zeevruchten, vleesgerechten en desserts ligt. Bij Ever krijgen per avond 14 gasten de kans om van een verrassend meergangenmenu te genieten. Ook is het mogelijk om een speciale wijn- en spijsproeverij te ervaren of ambachtelijke cocktails te proeven.


Kijk voor meer inspiratie en informatie over Aruba op aruba.com